tisdag 27 maj 2008

Tack!

Tack alla som kom och firade våran jubileumsdag! Tänk att det kom så mycket folk och jag blir så glad att ni kära kunder uppskattar min butik. Här kommer lite bilder och äntligen får ni se min medarbetare Sabine som alltid är lika glad och positiv.
Kramar till henne!

Och nu ska jag äntligen visa lite bilder hemifrån på våran nya uteplats, med grå stenplattor som jag är såååå nöjd med. Jag har grävt och grävt så händerna nästintill blödde men gosse vad jag är kär i den nya trädgården. Japp,här ska fikas varje liten ledig stund i sommar, så sant jag har köpt Leilas nya bakbok!

Snart sol och bak
/Sylvia

onsdag 21 maj 2008

Slott & Koja firar 1 år!

Tänk att ett år går så fort när man har roligt! Jag vill ge en stor kram till alla mina kunder som alltid är så glada och gör att det är så kul att gå till jobbet! Om ni har vägarna förbi , eller gör så att det blir så , vill jag passa på att välkomna er in i butiken på lite fika och fina erbjudanden i dagarna 2. Fredagen den 23:e och lördagen den 24:e är det kalas hos oss på Slott & Koja!
  • Underbara pelargoner i vitt och rosa. 3 stycken för 99:-
  • Orkideer 2-stänglad i kruka 199:-
  • Franska tryfflar som smälter i munnen. 25:- för en strut.
  • Danska handgjorda tvålar 25:-
  • Alla som handlar för minst 200:- har chans att vinna presentkort i butiken

Glöm inte mors dag på söndag!

Hoppas vi ses i helgen!
Kramar Sylvia









måndag 12 maj 2008

Lite fika i värmen!

Först och främst vill jag tacka för alla mail och snälla kommentarer, jag blir så glad!

Jag har fått flera förfrågningar om Slott & Koja har en webbshop. Tyvärr så existerar det inte någon sådan ännu men om det är något du är intresserad av får du gärna ringa till butiken så kan vi skicka varan mot postförskott. Telefonnummret är 0250-945 20.

En nyhet är att vi i sommar kommer ha söndagsöppet. Tiderna kommer att skrivas ut på bloggen inom kort.

Men nu ska ni få receptet på värdens godaste och lättaste rulltårta som jag inom loppet av 2 veckor redan bakat 4 gånger! Receptet hittade jag i Lantliv och när jag såg det fick jag lov att baka rulltårtan direkt. På mina bilder är den bakad med blåbär men godast är den med lingon som i originalreceptet.

Rulltårta med lingon och vit choklad

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning och garnering
3 dl vispgrädde
3 dl matyoghurt (jag tar turiksk yoghurt, röd)
1 dl florsocker
50 g vit choklad
125 g frysta lingon

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna
och tillsätt dem. Blanda hastigt till en slät smet.
3. Bre ut smeten i en långpanna klädd med smörpapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 3 - 4 minuter.
4. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och dra
försiktigt bort papperet.
5. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda med yoghurt och
florsocker. Dela blandningen i 2 delar.
6. Rör ner lingonen i den ena skålen. Bre lingonblandmingen på
kakan och rulla ihop. Linda om smörpapperet och låt vila i 5 minuter.
7. Ta bort papperet och bre den återstående gräddblandningen över rull-
tårtan. Riv blockchokladen över kakan på den grövsta sidan på rivjärnet.

Jag lovar att ni kommer att baka den här kakan minst lika många gånger som mig och på lika kort tid för den är gudomligt god!

Hälsningar från en 5 kilo tyngre Sylvia

torsdag 8 maj 2008

Vitt & Svart

söndag 4 maj 2008

Sköna Maj!

Nu är varorna uppackade! Hela sju pall med nya varor kom på två dagar förra veckan. Så en hel del är nytt i butiken!

Själv strosar jag runt i ett par supersöta träskor som tillhör en av nyheterna. Vita, glansiga med söta sidenband och dessutom väldigt sköna att lufta trötta vinterfötter i.

Ha en underbar start på maj månad så hörs vi snart igen!

/Sylvia

PS. Kom ihåg att rösta på världens bästa kör på lördag! Team Cans i Körslaget på TV4. DS.